Vorige | Volgende

Schermerweg 102 Alkmaar, Zonder ligplaats

Vraagprijs € 119.000 v.o.n.

ZONDER LIGPLAATS

Neem contact met ons op:

020-4680940
info@woonboot.nl

Omschrijving

Originele tjalk, gemotoriseerd en verbouwd tot zeilend woonschip, zoekt nieuwe eigenaar met prachtige ligplaats om samen een nieuw avontuur aan te gaan. Het schip is eenvoudig maar in verzorgde staat. Voorzien van een ruime woonkamer met heerlijke houtkachel en in open verbinding met de keuken. Een tweetal slaapkamers, waarvan het achteronder nog grotendeels in originele staat is en beperkte...

Kenmerken

Soort woning
Woonschip
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
1903

Omschrijving

Originele tjalk, gemotoriseerd en verbouwd tot zeilend woonschip, zoekt nieuwe eigenaar met prachtige ligplaats om samen een nieuw avontuur aan te gaan.

Het schip is eenvoudig maar in verzorgde staat. Voorzien van een ruime woonkamer met heerlijke houtkachel en in open verbinding met de keuken. Een tweetal slaapkamers, waarvan het achteronder nog grotendeels in originele staat is en beperkte stahoogte van ± 1.70 m. De roef/entree biedt een heerlijke plek om te zitten (stahoogte: ± 2 meter). Aparte toilet en badkamer ook nog te noemen.

Enkele technische details:
Daf 615 motor, 138pk, hydraulische keerkoppeling; brandstoftank 550 liter, watertank 1000 liter. Gaffel getuigd schip met stalen (strijkbare) mast met zowel Dacron grootzeil als fok, waarbij de kluiver aanwezig is. De zeilen zijn nauwelijks gebruikt!. Alle lieren zijn goedwerkend en de zwaarden in prima staat van onderhoud.

Het schip is voorzien van de benodigde CBB keuring en in augustus 2018 naar de werf geweest, uiteraard vlakrapport aanwezig. Eerstvolgende inspectie vereist in 2025 maar een keuring van het onderwaterschip is uiteraard toegestaan.

Het schip heeft een prachtige zeeg en volgens de vorige eigenaar zeer goed zeilend. Wilt u wonen op een varend schip? Of heeft u een ligplaats voor een fraai historisch woonschip? Bel ons en kom kijken. U zult positief worden verrast!

Indeling:
Woonkamer/keuken in ruim± 12 x 4,50 m. (stahoogte ± 2,30 m.); keuken houten blad + kookplaat; badkamer: ± 1,90 x 1,90 m. met ligbad, wastafel (hout en betegeld); slaapkamer voorschip: ± 3 x 4,60 m. met vaste bedden, houten betimmering; Roef/entree: ± 3,60 x 3,16 m. (± 2 meter hoog) incl. toilet: ± 1 x 0,60 m.; achteronder grotendeels origineel, plafond niet afgewerkt ± 2,10 x 3,80 m. met vast 2-persoons bed, stahoogte ± 1,70 m.

Bijzonderheden:
Naam: VIER GEBROEDERS
Casco: Staal
Opbouw: Staal
Afmetingen: ± 24 x 5 meter
Bouwer: Gebrouwd te Kielwindeweer in 1903
Diepgang: Zie keuring CBB.
Doorvaarthoogte: ± 3.40 meter vanaf de waterlijn.

Disclaimer inzake aanbod
De informatie op deze pagina geeft een globale omschrijving van het aangeboden object. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Vermelding van afmetingen en oppervlakten is slechts als aanduiding bedoeld en niet als gegarandeerde eigenschap. De NEN meetinstructie voor gebouwen is niet toegepast.
Alle zich in deze aanbieding bevindende informatie is door ons met grote zorgvuldigheid samengesteld, echter met betrekking tot deze informatie aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid, noch kan aan vermelde informatie enig recht worden ontleend.
Een woonboot is een roerend goed waarbij de bedenktijd van 3 dagen niet van toepassing is en een mondelinge overeenkomst bindend is.

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Woonschip
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1903

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
90 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
ligbad, douche, wastafel

Energie

Kadastrale gegevens

Eigendomssituatie
Volle eigendom

Foto's

Zie ook: Plattegronden

Plattegronden

Kaart Schermerweg 102 Alkmaar, Zonder ligplaats

naar Schermerweg 102 Alkmaar, Zonder ligplaats
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand