Vorige | Volgende

Haringbuisdijk 1 Amsterdam

Prijs op aanvraag 

LIGPLAATS

Neem contact met ons op:

020-4680940
info@woonboot.nl

Omschrijving

UNIEKE WATERKAVELS VANAF 18 SEPTEMBER 2020 OFFICIEEL IN VERKOOP! Een unieke woonbuurt in het IJ met iconisch gebouw en 400 meter lange pier dat in 2022 plaats gaat bieden aan 442 appartementen, 34 woonschepen, een vogeleiland met waterplanten, scenic walk, watersporteiland met recreatiestrand, winkels, horeca, daktuin en binnenhaven met aanlegsteiger. Natuurlijke rust en fenomenaal uitzicht over...

Kenmerken

Soort woning
Ligplaats
Bouwtype
Nieuwbouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
2022

Omschrijving

UNIEKE WATERKAVELS VANAF 18 SEPTEMBER 2020 OFFICIEEL IN VERKOOP!


Een unieke woonbuurt in het IJ met iconisch gebouw en 400 meter lange pier dat in 2022 plaats gaat bieden aan 442 appartementen, 34 woonschepen, een vogeleiland met waterplanten, scenic walk, watersporteiland met recreatiestrand, winkels, horeca, daktuin en binnenhaven met aanlegsteiger.
Natuurlijke rust en fenomenaal uitzicht over het IJ en IJmeer!
En dat met alle stadse voorzieningen binnen handbereik!

Exceptionele kans: uw eigen woonschip op uw eigen ligplaats!

De Sluishuis boardwalk:
Een 400 meter lange pier leidt bewoners en bezoekers over het water naar recreatie- en woonplekken op het water. Aan de promenade worden tegelijkertijd ook sloepplekken gerealiseerd, die te koop zullen worden aangeboden aan bewoners van Sluishuis.
Aan de boardwalk zullen 34 kavels worden ontwikkeld voor bijzondere woonschepen. Zo voegt Sluishuis een typisch Amsterdams fenomeen toe aan de omgeving van het oostelijk havengebied. Er wordt grote zorg besteed aan de ontwikkeling van de kavels, waardoor er ook op deze plek een kwalitatief woonaanbod zal ontstaan.

Bestaand schip of nieuwbouw?
De ligplaatsen worden verkocht zonder schip. Aan u de keuze of u kiest voor nieuwbouw of een bestaand woonschip afmeert. De scheepsbouwers van het Sluishuis zijn gerenommeerde Nederlandse werven die niet alleen ruime ervaring hebben met het bouwen van schepen, maar ook met het realiseren van woonbeleving en comfort. De schepen zijn voorzien van gedegen isolatie, ventilatie en lage temperatuur verwarming door middel van een warmtepomp. De schepen voldoen dan ook aan de eisen van het bouwbesluit. De kwaliteit van het staal en de conservering van de romp, maakt dat u de eerste jaren geen zorgen heeft rond groot onderhoud. De scheepsbouwers hebben een aantal basisontwerpen gemaakt.
Deze ontwerpen zijn d.m.v. een voortoets al door de gemeente Amsterdam getoetst. Samen met de werf en de ontwerper wordt het basisontwerp vervolgens aangepast aan uw specifieke wensen.
Denk daarbij aan de indeling van het schip en bijvoorbeeld het afwerkingsniveau. Dat is allemaal maatwerk. Samen met de werf wordt vervolgens de uiteindelijke omgevingsvergunning aangevraagd. Het verkrijgen van een omgevingsvergunning is uw eigen verantwoordelijkheid. Kiest u voor een bestaand schip dan kunt u uw eigen schip afmeren of zelf op zoek gaan naar een bestaand schip.

Herkenbaar als varend schip:
Alle ligplaatsen zijn bestemd voor zowel bestaande als nieuwbouwschepen. Met altijd één gemene deler: de schepen moeten herkenbaar zijn als een van origine varend schip, ook al is dit niet (meer) het geval. Kwaliteit en variatie zijn belangrijk als het gaat om de totale uitstraling van dit waterrijke natuurgebied. Er is bewust gekozen voor een divers beeld van scheepstypen, net zoals in een authentieke Amsterdamse haven.

De ligplaatsen worden in erfpacht uitgegeven voor een vaste koopsom op basis van jaarlijkse canon.
Ook bestaat de mogelijkheid de canon vast te zetten voor 10 of 25 jaar of het tijdvak (50 jaar) af te kopen.

KOOPSOM WATERKAVELS VANAF € 274.993,- v.o.n.

Voor meer informatie en inspiratie kunt ook www.sluishuis.nl bezoeken. Daar treft u tevens een brochure van de type woonschepen die reeds de voortoets hebben doorstaan.

Uiteraard kunt u ook met ons contact opnemen.

Bijzonderheden:
Ligplaats: 32 x 7 meter
Maximale afmetingen woonschip: 30 x 5 meter
Casco woonschip: Staal
Liggeld: erfpacht op basis van jaarlijkse canon.
Nutsvoorzieningen: Elektra, water, kabel-tv en riool.

Disclaimer inzake aanbod
De informatie op deze pagina geeft een globale omschrijving van het aangeboden object. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Vermelding van afmetingen en oppervlakten is slechts als aanduiding bedoeld en niet als gegarandeerde eigenschap. De NEN meetinstructie voor gebouwen is niet toegepast.

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2022

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
1 m²

Indeling

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
X
Perceel
0000
Oppervlakte
1 m²
Eigendomssituatie
Zie akte

Foto's

Kaart Haringbuisdijk 1 Amsterdam

naar Haringbuisdijk 1 Amsterdam
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand