Vorige | Volgende

Prinseneiland 4 A Amsterdam

Vraagprijs € 469.000 v.o.n.

Neem contact met ons op:

020-4680940
info@woonboot.nl

Omschrijving

De westelijke eilanden, waar het Prinseneiland onderdeel van is, vormen een wereldje op zichzelf waar de geschiedenis van de vele scheepswerven en pakhuizen in de "genen verweven" is. Tot na de eerste helft van de 20e eeuw woonde er nauwelijks iemand maar inmiddels is het getransformeerd tot een aantrekkelijke woon- en werk buurt. Het eiland was en is nog steeds geliefd bij mensen met een...

Kenmerken

Soort woning
Woonschip
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
1910
Ligging
Aan vaarwater, beschutte ligging, in centrum, in woonwijk

Omschrijving

De westelijke eilanden, waar het Prinseneiland onderdeel van is, vormen een wereldje op zichzelf waar de geschiedenis van de vele scheepswerven en pakhuizen in de "genen verweven" is.
Tot na de eerste helft van de 20e eeuw woonde er nauwelijks iemand maar inmiddels is het getransformeerd tot een aantrekkelijke woon- en werk buurt. Het eiland was en is nog steeds geliefd bij mensen met een artistieke achtergrond, waarbij Jacob Olie wellicht het meest tot de verbeelding spreekt.
In dit bijzondere stukje centrum ligt een bijzondere combinatie van woonschip met bedrijfsvaartuig.
Toegegeven, het woonschip is aan vervanging toe……. Maar wie hier de uitdaging aangaat en het potentieel van deze unieke combinatie goed laat inwerken, kan alleen maar tot de conclusie komen dat hier sprake is van een "once in a lifetime opportunity". Waar vindt men immers in het centrum van de stad een woonschip met separaat bedrijf aan "huis"?
Volgens het beleid van stadsdeel centrum mag hier een woonschip afgemeerd worden van
25 x 5 x 2,50 meter. Kiest u voor een historisch schip dan is de maximale maatvoering 30 x 5 meter zijn. Voor de bedrijfsvoering op het bedrijfsvaartuig gelden de restricties dat uw bedrijf in beginsel nautisch gerelateerd dient te zijn.
Wij adviseren voor meer gedetailleerde informatie omtrent vervanging en de mogelijke bedrijfsactiviteiten contact met het betreffende stadsdeel op te nemen.

Het woonschip in combinatie met het bedrijfsvaartuig wordt verkocht als gezien inclusief alle zichtbare en onzichtbare gebreken en zonder keuring op de werf. Gezien de staat waarin het woonschip verkeert, is een financiering hierop niet mogelijk.

Wie ziet zich op deze unieke historische plek wonen en werken, wie deinst er niet voor terug het vervangingstraject in te gaan, wie pakt de telefoon en belt ons voor een afspraak?

Indeling (woonschip):
Living/ruim: ± 5,90 x 3,80 m. met vaste tafel, bed en keuken; toilet/douche: ± 1,70 x 1 m.; voorschip met vaste kooien: ± 3,50 x 3,40 m.; stuurhut: ± 4,50 x 1,90 m. met toegang machinekamer; achteronder: ± 2,35 x 3,30 m.

Bijzonderheden:
Naam: SEOLTO + bedrijfsvaartuig
Casco: Staal
Opbouw: Staal
Afmetingen: ± 19,60 x 4,50 m. (woonschip) - ± 14,65 x 4,08 m. (dekschuit).
Liggeld: ± € 968,- per jaar (schatting 2020) woonschip en ± € 660,- per jaar (schatting 2020) dekschuit.
Nutsvoorzieningen: alle nutsvoorzieningen aanwezig.

Disclaimer inzake aanbod
De informatie op deze pagina geeft een globale omschrijving van het aangeboden object. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Vermelding van afmetingen en oppervlakten is slechts als aanduiding bedoeld en niet als gegarandeerde eigenschap. De NEN meetinstructie voor gebouwen is niet toegepast.
Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Woonschip
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1910

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
60 m²
Bruto inhoud
140 m³
Perceeloppervlakte
1 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
1

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
X
Perceel
0000
Oppervlakte
1 m²
Eigendomssituatie
Zie akte
Ligging
Aan vaarwater, beschutte ligging, in centrum, in woonwijk

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
openbaar parkeren

Foto's

Zie ook: Plattegronden

Plattegronden

Kaart Prinseneiland 4 A Amsterdam

naar Prinseneiland 4 A Amsterdam
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand