Vorige | Volgende

Keizersgracht 8 K Amsterdam

Vraagprijs € 498.000 v.o.n.

Neem contact met ons op:

020-4680940
info@woonboot.nl

Omschrijving

Wij bieden u een woonschip te koop aan dat momenteel nog niet op zijn nieuwe ligplaats ligt. De toekomstige ligplaats van de zeilklipper ANNA JOHANNA zal aan de Keizersgracht 8K zijn. Midden in de stad op een van de rustige locaties van de grachtengordel wordt dit woonschip t.z.t. afgemeerd. De ligging is werkelijk schitterend; in de klassieke grachtengordel omringd door de monumentale...

Kenmerken

Soort woning
Woonschip
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
1906
Ligging
Aan vaarwater, aan water, in centrum, in woonwijk

Omschrijving

Wij bieden u een woonschip te koop aan dat momenteel nog niet op zijn nieuwe ligplaats ligt. De toekomstige ligplaats van de zeilklipper ANNA JOHANNA zal aan de Keizersgracht 8K zijn.

Midden in de stad op een van de rustige locaties van de grachtengordel wordt dit woonschip t.z.t. afgemeerd. De ligging is werkelijk schitterend; in de klassieke grachtengordel omringd door de monumentale grachtenpanden te midden van Unesco werelderfgoed. Een centrale locatie nabij de Westertoren, het Anne Frank huis, de Jordaan, De Dam en de 9 Straatjes. Het centraal station op loopafstand en voor de dagelijkse boodschappen is er een Albert Heijn XL om de hoek en iedere zaterdag is er vlakbij op de Noordermarkt een biologische versmarkt te vinden. En uiteraard biedt de bruisende binnenstad oneindig veel.

Het woonschip ANNA JOHANNA is in een eenvoudige staat. Gebouwd in 1906 te Boom in België heeft ze al vele jaren gedobberd en gevaren in de diverse wateren waaronder straks de vaste ligplaats aan de Keizersgracht. Het huidige woonschip is eenvoudig van aard en behoeft aandacht. De authentieke scheepsdetails zoals de oude scheepsvloer en de patrijspoorten zijn nog aanwezig. Het woonschip is nu voorzien van een aantal vertrekken zoals o.a. een woonkamer, een tweetal badkamers en diverse slaaphutten. Voor degene die een renovatie niet uit de weg gaat, is het huidige schip met een lengte van ± 25 meter een prachtig object om aan te pakken. Het onderwaterschip is in 2015 voor het laatste op de helling geweest, maar uiteraard is keuring van het casco toegestaan.
Er zijn diverse opties mogelijk tot verbouw van het schip (zie tekeningen) waarbij CSAR Architecture er een aantal uitgewerkt heeft en deze graag met u zal bespreken.

Het traject tot vervanging van de ANNA JOHANNA voor de huidige woonboot aan de Keizersgracht is reeds in gang gezet waarbij de voortoets (welstandcommissie) positief is ontvangen. De definitieve omgevingsvergunning zal bij 'de koop in' geleverd worden.

Graag gaan wij met u naar het schip kijken (momenteel gelegen Amsteldijk); de locatie aan de Keizersgracht 8K kunt u op eigen gelegenheid bezoeken. Mogen wij uw telefoontje verwachten?

Indeling:
Entree/roef: ± 3,79 x 3,61 m. met wastafel, deur naar douche gelegenheid (betegeld, geen douche aanwezig); trap naar achteronder: ± 1,69 x 3,20 (rondlopend) geen stahoogte; vanuit roef naar trapje naar beneden/den; hal: ± 1,5 m² met deur naar machinekamer, deur naar badkamer: ± 1,45 x 2,10 m. met ligbad, toilet, wastafel en opstelling wasmachine en rioolpomp; deur naar midscheeps; woonkamer incl. open keuken: ± 5,40 x 4,70 m. met deur naar gang richting vooronder: ± 3,5 m²; slaapvertrek: ± 1,96 x 2,30 m.; slaapvertrek: ± 2,39 x 1,70 m.; slaapvertrek:2,25 x 1,95 m.; slaaphut/opbergkamer: ± 1,88 x 1,20 m.; badkamer: ± 2,17 x 2,61 m.

Bijzonderheden:
Naam: ANNA JOHANNA
Casco: Staal
Opbouw: Staal
Afmetingen: ± 25 x 5 meter.
Liggeld: ± € 1.375,- (schatting 2020).
Nutsvoorzieningen: Elektra, gas, water, telefoon, kabel-tv en riool.
Bouwer: Gebouwd te Boom, België (1906)

Disclaimer inzake aanbod.
De informatie op deze pagina geeft een globale omschrijving van het aangeboden object. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Vermelding van afmetingen en oppervlakten is slechts als aanduiding bedoeld en niet als gegarandeerde eigenschap. De NEN meetinstructie voor gebouwen is niet toegepast.

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Woonschip
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
87 m²
Bruto inhoud
191 m³
Perceeloppervlakte
1 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
2
Voorzieningen badkamer
ligbad, toilet, wastafel
Voorzieningen badkamer
toilet, wastafel

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
X
Perceel
0000
Oppervlakte
1 m²
Eigendomssituatie
Zie akte
Ligging
Aan vaarwater, aan water, in centrum, in woonwijk

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
openbaar parkeren

Foto's

Zie ook: Plattegronden

Plattegronden

Kaart Keizersgracht 8 K Amsterdam

naar Keizersgracht 8 K Amsterdam
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand