Vorige | Volgende

Amsteldijk 823 AMSTERDAM

Vraagprijs € 429.000 v.o.n.

Neem contact met ons op:

020-4680940
info@woonboot.nl

Omschrijving

Wonen op een unieke locatie aan de prachtige rivier de Amstel te Amsterdam?. Momenteel ligt er de zeilklipper ANNA JOHANNA. De zeilklipper is enigszins eenvoudig van aard en het leent zich hier dan ook uitstekend om het huidige schip te vervangen voor een nieuw te bouwen woonschip wat geheel aan uw eigen wensen voldoet of een ander vervangend woonschip wat binnen de geldende regels en eisen qua...

Kenmerken

Soort woning
Woonschip
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
1906
Ligging
Aan vaarwater, aan water, in centrum

Omschrijving

Wonen op een unieke locatie aan de prachtige rivier de Amstel te Amsterdam?.

Momenteel ligt er de zeilklipper ANNA JOHANNA. De zeilklipper is enigszins eenvoudig van aard en het leent zich hier dan ook uitstekend om het huidige schip te vervangen voor een nieuw te bouwen woonschip wat geheel aan uw eigen wensen voldoet of een ander vervangend woonschip wat binnen de geldende regels en eisen qua vervanging mag. Een unieke locatie want het Amstelstation is binnen handbereik, uitstekende openbaar vervoersvoorzieningen en de vele gezellige restaurants en winkelmogelijkheden in de omgeving.

De ligplaats betreft een beschutte plek van de weg door bomen en aan de waterzijde heeft u vrij uitzicht. Er ligt geen schip langszij. In de ochtend volop zon. Tevens een unieke locatie met een ligplaats voor het statige iconische gebouw 'Riverstaete'.

De zeilklipper ANNA JOHANNA, gebouwd in 1906 te Boom in België heeft al vele jaren gedobberd en gevaren in de diverse wateren waaronder nu de Amstel. Het huidige woonschip is eenvoudig van aard en behoeft wat aandacht. De authentieke scheepsdetails zoals de oude scheepsvloer en de patrijspoorten zijn nog aanwezig. Het woonschip is nu voorzien van een aantal vertrekken zoals o.a. een woonkamer, een tweetal badkamers en diverse slaaphutten. Voor degene die een renovatie niet uit de weg gaat, is het huidige schip met een lengte van ± 25 meter een prachtig object om aan te pakken. Het onderwaterschip is in 2015 voor het laatste op de helling geweest.

Een nieuw te bouwen of een vervangende woonschip dient uiteraard aan geldende eisen en regels te voldoen. Een lengte van 30 meter en een breedte van 7 meter past binnen de regels qua vervanging. Qua hoogte dient u rekening te houden met de volgende afmetingen: hoogte romp 250 cm, hoogte opbouw 300 cm. en hoogte stuurhut 400 cm. allen vanaf de waterlijn gemeten. Een woonoppervlakte van ± 210 m2 is realiseerbaar. Uiteraard dient u zelf navraag bij de betreffende instanties te doen.
Een nieuwbouw schip heeft uiteraard zijn voordelen. De kwaliteit is gegarandeerd en het noodzakelijke onderhoud zal in de komende jaren minimaal zijn. Over deze mogelijkheid qua nieuw te bouwen informeren we u ook graag.

Nieuwsgierig naar deze unieke kans? Graag nodigen we u uit om de diverse mogelijkheden te bespreken.

Indeling huidig woonschip:

Entree/roef: ± 3,79 x 3,61 m. met wastafel, deur naar douche gelegenheid (betegeld, geen douche aanwezig); trap naar achteronder: ± 1,69 x 3,20 (rondlopend) geen stahoogte; vanuit roef naar trapje naar beneden/den; hal: ± 1,5 m² met deur naar machinekamer, deur naar badkamer: ± 1,45 x 2,10 m. met ligbad, toilet, wastafel en opstelling wasmachine en rioolpomp; deur naar midscheeps; woonkamer incl. open keuken: ± 5,40 x 4,70 m. met deur naar gang richting vooronder: ± 3,5 m²; slaapvertrek: ± 1,96 x 2,30 m.; slaapvertrek: ± 2,39 x 1,70 m.; slaapvertrek:2,25 x 1,95 m.; slaaphut/opbergkamer: ± 1,88 x 1,20 m.; badkamer: ± 2,17 x 2,61 m.

Bijzonderheden:
Naam: ANNA JOHANNA
Casco: Staal
Opbouw: Staal
Afmetingen: ± 25 x 5 meter.
Liggeld: € 836,25 per jaar (huidig woonschip).
Nutsvoorzieningen: Elektra, gas, water en riool.
Bouwer: Gebouwd te Boom (België).

Disclaimer inzake aanbod
De informatie op deze pagina geeft een globale omschrijving van het aangeboden object. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Vermelding van afmetingen en oppervlakten is slechts als aanduiding bedoeld en niet als gegarandeerde eigenschap. De NEN meetinstructie voor gebouwen is niet toegepast.

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Woonschip
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
75 m²
Bruto inhoud
165 m³
Perceeloppervlakte
1 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
ligbad, toilet, wastafel

Energie

Soort verwarming
c.v.-ketel

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
X
Perceel
0000
Oppervlakte
1 m²
Eigendomssituatie
Zie akte
Ligging
Aan vaarwater, aan water, in centrum

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
openbaar parkeren, betaald parkeren

Foto's

Kaart Amsteldijk 823 AMSTERDAM

naar Amsteldijk 823 AMSTERDAM
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand