Vorige | Volgende

Veendijk 6 NIJETRIJNE

Vraagprijs € 319.000 k.k.

MOLEN MET LIGPLAATS

Neem contact met ons op:

020-4680940
info@woonboot.nl

Omschrijving

Unieke en bijzondere locatie! Volledig gerestaureerde en maalvaardige poldermolen te koop in combinatie met een ligplaats voor een woonschip! Molen de Rietvink, een Rijksmonument gebouwd in 1855, kan dienst doen in diverse functies zoals onder andere tentoonstellingsruimte en de fraaie theetuin mag 1.200 uur per jaar geopend zijn om gasten en passanten te ontvangen. Tevens is er een vergunning...

Kenmerken

Soort woning
Ligplaats
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Ligging
Aan vaarwater, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht

Omschrijving

Unieke en bijzondere locatie!
Volledig gerestaureerde en maalvaardige poldermolen te koop in combinatie met een ligplaats voor een woonschip!
Molen de Rietvink, een Rijksmonument gebouwd in 1855, kan dienst doen in diverse functies zoals onder andere tentoonstellingsruimte en de fraaie theetuin mag 1.200 uur per jaar geopend zijn om gasten en passanten te ontvangen. Tevens is er een vergunning verleend om een molenschuur van 75 m² op het terrein te plaatsen.
Het perceeloppervlakte is maar liefst ruim 1600 m²!
Molen De Rietvink is ondergebracht in Stichting De Rietvink. Dit geeft een aantal voordelen, met name op het gebied van Rijks- en provinciale subsidies. Bovendien is Stichting De Rietvink een zogenaamde culturele ANBI hetgeen een aantal heel interessante fiscale voordelen op kan leveren.
De molen kent een rijke historie maar wij willen natuurlijk ook heel graag de bijbehorende ligplaats voor een woonschip of woonark onder de aandacht brengen!

De ligplaats bevindt zich aan de staande mastroute en is 10 meter breed. Er mag een woonschip of woonark afgemeerd worden van 25 x 5 meter en met een maximale hoogte vanaf de waterlijn van 4 meter. De diepgang is maximaal 1,95 meter.

Een heel bijzondere en unieke combinatie gelegen in het prachtige Friese landschap met adembenemend uitzicht en met prima bereikbaarheid. Heerenveen, Lemmer en Wolvega liggen in de directe omgeving en op 15 minuten loopafstand bevindt zich een bushalte. U bent van harte welkom om dit prachtige stuk erfgoed te komen bekijken en u te laten inspireren door het fraaie Friese landschap waar de vergezichten oneindig zijn.

Woonbootkenmerken:
Casco: zowel staal als beton is mogelijk
Afmetingen: 25 x 5 x 4 meter (hoogte vanaf de waterlijn)
Liggeld: N.v.t.
Nutsvoorzieningen: Elektra, water en riool
Diepgang: maximaal 1,95 meter
Hoogte: 4 meter vanaf de waterlijn

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Ligplaats
Bouwtype
Bestaande bouw

Oppervlakten en inhoud

Indeling

Energie

Kadastrale gegevens

Buitenruimte

Ligging
Aan vaarwater, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht

Foto's