Open Huis - 30 september van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende
Verkocht

Prins Hendrikkade 511 A AMSTERDAM

Deze woonboot is verkocht

Neem contact met ons op:

020-4680940
info@woonboot.nl

Omschrijving

Deze bijzondere woonboot in hartje Amsterdam met zijn rijke historie brengen we graag onder de aandacht! Aan pier I in het Amsterdamse Oosterdok ligt woonboot JAN VAN ARKEL. Haar bijzondere opbouw spreekt tot de verbeelding en er zijn talloze Amsterdammers wiens grootouders deze bijzondere woonboot vanuit hun jeugd nog zullen herkennen. De woonboot is gebouwd in de zogeheten Chaletstijl, die rond...

Kenmerken

Soort woning
Woonboot
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
1905
Ligging
Aan vaarwater, aan water, in centrum

Omschrijving

Deze bijzondere woonboot in hartje Amsterdam met zijn rijke historie brengen we graag onder de aandacht!

Aan pier I in het Amsterdamse Oosterdok ligt woonboot JAN VAN ARKEL. Haar bijzondere opbouw spreekt tot de verbeelding en er zijn talloze Amsterdammers wiens grootouders deze bijzondere woonboot vanuit hun jeugd nog zullen herkennen. De woonboot is gebouwd in de zogeheten Chaletstijl, die rond 1900 zijn hoogtepunt beleefde. De woonboot is uniek omdat het nog een van de weinige overgebleven objecten in chaletstijl is en ook uniek i.v.m. zijn lange historie. De Leidsche stoombootmaatschappij De Volharding had destijds bij de sluizen op de Amstel een halte. Een ponton opgebouwd tot drijvend kantoor fungeerde als aanlegsteiger. Het is de JAN VAN ARKEL.

Sinds de herinrichting van het Oosterdok is deze pier een leuke community met een dorps karakter geworden. Het voelt als 'buiten wonen' in hartje Amsterdam met een weids uitzicht op onder andere de Sint-Nicolaaskerk en Centraal Station, met prachtige zonsondergangen vanuit de woonkamer.
Alle nutsvoorzieningen zijn allemaal fris aangelegd oftewel splinternieuwe nutskast en rioolpomp. Tevens is de woonboot voorzien van een modern afmeersysteem met paalbeugels, waardoor zij zeer stabiel ligt.

De woonboot heeft een ruime woonkamer, een heerlijke keuken voorzien van alle gemakken, een badkamer met riant bad en een tweetal slaapkamers. Zeker ook te noemen is de ruime berging van bijna 100 vierkante meter over de gehele lengte van het casco, stahoogte ± 1.65 m.

Nieuwsgierig geworden? Wij laten u graag dit bijzondere object zien!


Indeling:
Woonkamer: ± 7,85 x 3,83 m. met t.p.v. bank verhoogd deel; keuken: ± 2,35 x 3,83 m.; badkamer: ± 3,80 x 1,25 m. betegeld en met groot bad, toilet en wastafel; hal/entree: ± 2,80 x 1,30 m.; slaapkamer: 2 x 2,50 m.; slaapkamer: ± 4 x 3,85 m. incl. ruime kast.
Kelder over gehele lengte ± 1,65 m. stahoogte.


Woonbootkenmerken:
Naam: JAN VAN ARKEL
Casco: Staal
Opbouw: Grenen
Afmetingen: casco: ± 20 x 5 meter; opbouw: ± 19 x 4.5 meter
Liggeld: € 750,- per jaar
Nutsvoorzieningen: Elektra, gas, water, telefoon, kabel-tv en riool
Bouwer: Onbekend
Bouwjaar: 1905

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Woonboot
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1905

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
71 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2

Energie

Kadastrale gegevens

Ligging
Aan vaarwater, aan water, in centrum

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
betaald parkeren

Foto's

Zie ook: Plattegronden

Plattegronden